Maximera platsen i det lilla sommarköket

De flesta kök i sommarstugor är relativt små. Men samtidigt vill man kunna laga mat till hela släkten eller ett större sällskap vänner när de kommer på besök. När det är det dags för en köksrenovering av det lilla sommarköket finns därför knep att ta till för att maximera platserna, funktionerna och estetiken.

  1. Bygg på höjden med amplar

Amplar förknippas oftast med blommor och inredning. Men en hängande ampel är även perfekt att använda för att skapa förvaringsutrymmen. Självklart kan en blomma sitta på en av ”våningarna” men en annan kan användas för att förvara allt från kryddor till köksredskap. Det finns därmed en fördel att ha med inredningen i baktanken när planeringen för din köksrenovering sker. Detta eftersom dessa fyller samma funktion som en hylla eller ett skåp. Även om i ett mindre format.

  1. Slagbord är otroligt platsbesparande

Ett slagbord tar nästan ingen plats när det inte används. Fäll ner bägge sidorna och det kan i stort sett användas som en större fönsterbräda. Upp med ena klaffen och ett litet bord skapas. Upp med andra och plötsligt finns ett större bord. Dessutom finns ofta förvaring under bordet.

  1. Kroklister är listigt

Snygga lister med krokar på kan sättas upp ”lite var stans” i köket. Handdukar, köksredskap, förkläden och annat kan hängas upp. Även här går det att vara lite kreativ och sätta lister högt upp på väggarna. Är det en köksö i köket går det att hänga ett galler ovanför denna köksö full med små S-krokar när man gjort köksrenovering Solna. Dessa S-krokar används sedan för att hänga upp kastruller, silar och annat. Köksö är något som blivit mycket populärt och ser man på inspirationsbilder till köksrenovering så är det något som ofta återkommer.

  1. Behållare och lådor i skåpen

Skåp har ofta en yta som inte används. På hyllorna ställs kryddor, livsmedel eller köksredskap. Men ofta blir det ”luft” upp till nästa hylla. Denna yta kan användas genom att behållare skruvas fast underifrån på den övre hyllan man fick hos köksrenoveringistockholmslän.se. Det blir därmed en hängandes minilåda som kan dras ut när man vill ha vad som finns i den. Det handlar om att utnyttja varje liten vrå i köket men utan att det ska kännas som att man stuvar ihop och gör det svårt att hitta. Gör ni en köksrenovering just för att öka förvaringen är detta en punkt att verkligen ta vara på.

  1. Markera ut

Det finns en fördel att markera ut var allt ska vara. I alla fall om man vill få ordning och reda. Varför inte ta en dymo och skriva ut klisterlappar med ”Mjöler och gryner” eller ”Matlådor”. Du vet säkert var allt ska vara i köket. Men gör resten av familjen det?