Kurser

Vi erbjuder kurser i agility på alla nivåer utformade efter den kunskap och kompetens som finns inom företaget. För närvarande erbjuds kurserna på Oxie Bk men kan även erbjuda externa agilitykurser och workshops på din klubb. Nedan kan du se de aktuella kurserna som Agilityfocus kan erbjuda.

Grundtänket i agilityfocus träning att allt är möjligt med rätt typ av inställning och motivation. Vi ser möjligheterna istället för problemen och jobbar utifrån detta. Samarbetet i agility gör att du får en riktigt bra relation med din hund. Du och din hund är ett team och det är ni tillsammans som gör det möjligt att lyckas på agilitybanan.

Agilityfocus kan skapa bra samarbete, motivation och självständighet hos dig och din hund. Samarbetet mellan dig och sin hund förbättras genom att ni tillsammans ska jobba mot samma mål. Genom en positiv inlärning ska motivationen och glädjen för att arbeta alltid vara stor. Med en god motivation är det möjligt för hunden att skapa självförtroende och själsäkerhet till att våga göra saker själv och ge det lilla extra. Tre viktiga komponenter i agilityträningen.

Agility ska vara ska vara roligt och skapa glädje . Vi jobbar utifrån varje ekipages mål och förutsättningar då alla är på olika nivåer och har olika förutsättningar. Det viktigaste är att ni tillsammans med er hund har kul och känner att ni lyckas.

Aktuella kurser

Foundationfocus

Kursen har till syfte att lägga en bra grund för agility. En förberedande kurs som sätter fokus på att hunden ska få en positiv inlärning av hinderna. Vi börjar från grunden och lär redan här hunden och förarna de verktyg de behöver för fortsatt agilityträning.

Antal tillfällen: 8 ggr

Antal deltagare: 6-8 stycken

 

Handlingfocus 1

Kursen har till syfte att arbeta vidare med grunderna från foundationkursen. Nu kommer svårare kombinationer att utföras där både tidigare och ny handlingsteknik kommer användas. Handlingsteknikerna kommer användas för att hitta den ideala vägen och får en bättre timing.

Antal tillfällen: 8 ggr

Antal deltagare: 6- 8 stycken

Förkunskaper: Kunna alla Agilityhinder.

Handlingfocus 2

Kursen har till syfte att arbeta vidare med handlingen på en mer avancerad nivå. Nu kommer svårare kombinationer att utföras där både tidigare och ny handlingsteknik kommer användas. Handlingsteknikerna kommer användas för att hitta den ideala vägen och får en bättre timing.

Antal tillfällen: 8 ggr

Antal deltagare: 6- 8 stycken

Running contact

Kursen har till syfte att med hjälp av hunden egen kapacitet och steglängd. Få en balansbom som är effektiv med fullträff på kontaktfältet varje gång. Kursen kommer innehålla grundträningen med plank till en full balansbom. Att få springande kontaktfällt kräver en hel del träning och tålamod. Men när dem väl sitter blir du beroende.

Antal tillfällen: 8 ggr 2ggr/månad

Antal deltagare: 6- 8 stycken

Egen träning: 2-3ggr i veckan

Slalomfocus

Kursen har till syfte att fokuserar och förbättra slalomhindret. Träningsmetoden som kommer användas är alléslalom och hjälpmedel som bågar kan förekomma. Denna träningsmetod ökar självständigheten och också variationsmöjligheten under inlärningen

Antal tillfällen: 4 ggr varannan vecka

Antal deltagare: 6- 8 stycken

Egen träning: 2-3ggr i veckan

Tighta svängar

Kursen har som mål att hjälpa dig att få snävare och tightare svängar. Genom olika handlings tekniker kunna shepa hunden till att få snävare och bättre vägar.

Antal tillfällen: 2 ggr

Antal deltagare: 6-8 stycken

Workshop

WORKSHOP 1 Förbättra nuvarande handlingstekniker för att klara av mer utmanade banor. Förbättra timingen och hitta den kortaste och snabbaste vägen på banan. Kommer även att öka självsäkerheten hos hunden

Antal tillfällen: 2 dagar 14h / 1 dag 7h

Antal deltagare: 6- 8 stycken

Nivå: klass 1-2

WORKSHOP 2 Förbättra nuvarande handlingstekniker på en mer avancerad nivå för att klara av mer utmanade banor. Förbättra timingen och hitta den kortaste och snabbaste vägen på banan. Kommer även att öka självsäkerheten hos hunden.

Antal tillfällen: 2 dagar 14h / 1 dag 7h

Antal deltagare: 6- 8 stycken

Nivå: klass 2-3

Maila om prisfråga

Privat lektion

Vill du ha en individuell lektion med mig där jag bara fokuserar på dig och din hund är privatträningen något för dig. Har får du en noggrann analys av din handling på olika kombinationer. Privatlektionen kan även vara fokuserad på speciella hinder som behöver förbättras

Pris: 400kr/h

Vid privatlektion kan ev milersättning tillkomma.

Boka tid via kontaktsidan.