Om Agilityfocus

Agilityfocus är ett företag där agility sätts i fokus. Idéen om att starta företaget kom redan för ett par år sen men det är inte förrän nu som det kändes aktuellt att starta agilityfocus. Namnet har varit med oss ett tag och kändes helt klockrent redan från börjar då företagets syftet är att fokusera på agility på djupet. För närvarande ligger detta fokusen på kurser men även uthyrning av agilitybana och domaruppdrag.  Kurserna vi erbjuder är på alla nivåer utformade efter den kunskap och kompetens som finns inom företaget. Jag som bedriver kursverksamheten heter Victoria Silfverberg och har varit aktiv med agility i 13 år.

 

VICTORIA SILFVERBERG

557550_10150965199646246_527333074_n-300x300Svensk agilityhandler som har hållit på med hund i 13 år. Jag startade min karriär som 11 åring med min första sheltie Isa. Jag hade inga förhoppningar om att den tiden skulle forma mig till en bra agilityförare på en mycket hög nivå. Nu 13 år senare har jag skapat mig en bred utbildning och kompetens inom agility. För närvarande är tävlar jag aktivt både i Sverige och utomlands med mina två shelties Scanty och Zen samt att jag även har en nykomling på gång. Har även under året  varit aktuell i svenska agilitylandslaget och har givetvis förhoppningar om att vara med igen. Jag och mina hundar har även figurerat i Tv-program så som svts Mobilen, Hundkoll och tv3s Skurt. Positiv inlärning är sättet jag formar mina egna agilityhundar och är också den metod jag använder för att lära ut. Det är viktigt att anpassa träningen efter individens egen förmåga. Välkommen att ta del av min agilityvärld!

 

 

MINA HUNDAR

ShineScanty

IMG_9448-300x232Scanty har inte alltid varit den lättaste hunden att träna och tävla med. Redan som liten gav hon mer än 110% och ville alltid snabbt iväg. Vår väg har inte varit spikrakt utan vi har möt många hinder längst vår väg. Många kan tycka att det är jobbigt. Men jag ser det som möjligheter att utveckla både mig själv och hunden. Jag har själv erfarenhet med Scanty att träna om vissa hinder från början. Jag kände när jag tävlade att 2on2off kontaktfällt inte passade oss riktigt. Vi hade vid varje tävlingen en stor konflikt som både kosta tid och påverkade vår relation. Jag bestämde mig en vinter för snart två år sen att det var dags att göra något åt det. Jag bestämde mig för att få mina kontaktfällt till något roligt istället för ett hinder fyllt med ångest. Att träna om en hund från 2on2off sägs vara jobbigt och att det alla gånger inte lyckas men detta var vårt ända hopp. Efter 3 månaders intensiv och beroende framkallad running contact träning lyckades jag äntligen ha problemfria kontaktfällt. Det var också detta som medförde att vi kunde nå vårta mål att komma med i landslaget 2012. Ingenting är omöjligt!! 

”Min lilla envisa hund som gärna vill göra allting på egen hand. Vår resa mot våra mål har varit lång. Men känns äntligen som vi börjar nå fram till dem för varje dag. Vi njuter av att köra fartfylld och intensiv agility och vi får se vart den tar oss”
• Landslagsekipage 2012 & 2013

• VM i Tjekien 2012

• Svensk Hopp & Agility Champion

• Dansk spring & Agility Champion

• Norsk Hopp & Agility Champion

• Nordisk Agilitychampion

• 2:a Dania Cup finalen 2011

ShineScanty

Född: 2006-03-30

Höjd: 33cm

Uppfödare: Hanne & Allan Svejstrup Danmark

 

Sobelkustens Poison ”Zen”

IMG_9549-300x200Efter att ha haft en agilityhund som Scanty visste jag att jag var tvungen att lägga ner mycket mer foundationarbete på nästa hund. Jag hade redan en tidig plan för hur Zens foundation grunder skulle vara. Planen var att ha en så pass grundtränad hund att han skulle kunna klara i princip allt. Det viktigaste var att vi skulle ha väldigt kul när vi tränade. Redan i början av vår grundträning kände jag att Zen inte riktigt gav allt. Han var riktigt lätt lärd och gjorde allt till 100% men kände att han inte riktigt gav maximal fart. Självklart ville jag ha en bra tävlingshund som jag kunde konkurrera med i toppen. Men han är min älskade hund och inget kunde förändra den bilden. Vi fick glädjas åt att ha möjligheten att springa agility på den nivån vi hade. Jag sänkte mina förväntningar  för att ge min hund möjlighet att känna att han lyckades i alla lägen. Det dröjde inte så länge innan han sprudlade av självförtroende och att han faktiskt nu till och med kan slå Scanty i tid. Självförtroendet kan ibland vara A och O för hunden!

”Min lilla pojke som ser till att överraska när man minst anar det. Han är beroende av agility på banna så väl som framför Tv & youtube. Vi är bara i början av vår agilitykarriär och ser spännande på vad framtiden har att erbjuda för oss”
* Tävlar i klass 3

*Dansk Hoppchampion

* Finalplats på B.A.C.K efter att ha vunnit 4 av 6 lopp

Sobelkustens poision

Född: 2010-09-05

Höjd: 32 cm

Uppfödare: Kennel Sobelkusten Gunilla & Agne Kristansson

 

My Secret Angel ”Zuki”

IMG_6978

 

 

 

 

 

”Min lilla ängel som kom till oss som en oväntad överraskning. Jag kan inget annat än att säga att denna hunden hittar in i allas hjärta. Underbar lite ettrig hund med ett stort hjärta. Ska bli spännande att se vad vi kan lyckas med på vårt första agilitytävlingsår. ”
My Secret Angel

Född: 2011-08-27

Höjd: ca 32 cm

Uppfödare: familjen Silfverberg

 

ANDREAS SILFVERBERGDSC_2809

Svensk och internationell FCI domare som började som mycket aktiv agilityförare. Men intresset för att döma agility startade för några år sedan och 2008 blev jag klar med utbildningen. Har dömt i Danmark, Norge, Finland och Tyskland. Under åren har jag även haft möjlighet att döma landslagsuttagningar i Sverige, Norge. Jag ser att min uppgift som domare är att utveckla agilitysporten framåt. Detta gör jag genom inspirerande banor med fart och svårigheter. Inspirationen får jag från olika utländska tävlingar jag varit på. Innan jag började med agility dömde jag ishockey.